«Гарний проспект спотворили». Жителі Донецька обурені тим, що на Ілліча плитку замінили асфальтом. Погрожують написати Путіну

В окупованому Донецьку на одному з центральних проспектів міста - Ілліча - демонтували якісну тротуарну плитку, яку було покладено до футбольного чемпіонату Євро-2012 і яка донині зберігалася в гарному стані, що викликало шквал невдоволення в місцевому сегменті соцмереж.

Аж до погроз - звернутися до Путіна. Так, в одному з пабліків є таке повідомлення:

«Хочемо звернутися до Пушиліна Д. В. Розкажіть нам, будь ласка, де це бачено, щоб зняти тротуарну плитку по проспекту Ілліча, а натомість закатати асфальтом. Ми що, люди другого сорту, а перший сорт це Маріуполь. Ви на що перетворюєте місто, пане голово. Отже, Маріуполь відновлюємо, а Донецьк руйнуємо, аж до знесення паркану по дорозі. Це де таке бачено. Не повернете плитку на місце, пишемо на сайт Путіну В. В., нехай він знає, що у нас відбувається в місті. Вживіть заходів».

Місцеві пропагандисти пишуть, що демонтовану плитку з проспекту Ілліча використовуватимуть на інших вулицях Донецька. Однак поки її упакували в целофан і відвезли в ДРСУ. 

При цьому місцеві пабліки публікують таку реакцію городян на «оновлення»:

  • «Це так треба постаратися, щоб так спотворювати по Ілліча! Лежала прекрасна плитка, взяти її виколупати, і покласти тяп-ляп асфальт! На зупинці М. Ульянової, як їхати з центру, це взагалі треш! Асфальт поклали косо-криво. Як можна було це все допустити? Гарний проспект спотворили! Може, хоча б вирівняєте те, що жахливо зробили. А взагалі купа доріг, які потрібно робити, а не колупати хорошу плитку!!!»
  • «Шкода, не достукатися»
  • «Плитку Маріуполю. Там будівництво Велике. А взагалі з такими тендерами, прокуратурі є де попрацювати»,
  • «Точно так, як пішли плити з Вічного вогню»
  • «Найбільше злить те, що влада ніяк не реагує на претензії донеччан. Дали б хоч якесь пояснення даним ухваленим рішенням. А так, явно складається думка, що місто просто обкрадають»
  • «У нас у смт підрядники змінюються щороку, асфальт гарний знімають, інший стелять, автобусні зупинки перефарбовують щороку, але ось тротуар для пішоходів не роблять, який був у чудовому стані, а вони його зламали й покинули, вже кілька років пішоходам нікуди подітися!»
  • «Пишіть претензії на велику землю. Ви так пишіть, ніби асфальт роблять за ваш рахунок. Хто виграв тендер, той і будує, значить так треба»
  • «Це дуже проста схема відмивання грошей. Просто дерибан виділених коштів на благоустрій»
  • «Зробили неподобство. А плитку хорошу упакували в плівку і на піддони склали акуратно. Думаю, потрібна комусь дуже сильно, дадуть їй друге життя»
  • «Асфальт жахливий поклали, пандуси не зробили, засипали їх щебенем. На інвалідному візку не проїхати, дворами теж не виходить (там величезні ями і теж щебінь), доводиться їхати дорогою разом із машинами. А ще дуже цікаво дізнатися прізвище і посаду того, хто буде підписувати акт виконаних робіт, тому що начальство потрібно знати в обличчя».
  • «Гроші відмили. Плитку на свої потреби відправлять. Насамперед, це вигідно нашому керівництву. Ось така в нас влада»
  • «Вони в Донецьку жити не збираються»
  • «Плитку на дачі, бабки на розпил. Плитка відмінна, лежала роками, і ще онукам нашим би дісталася».

І на підтвердження додають фото неякісного асфальту, який уже тріскається.

Так було під час "ремонту":

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті