Федоров визнав, що щільність укриттів у Запоріжжі в 10 разів менша, ніж має бути. У селах теж є проблема

Щільність укриттів у Запоріжжі в 10 разів менша, ніж має бути для належного забезпечення всіх мешканців міста. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі "Єдиних новин" 4 жовтня.

"На жаль, не всі забезпечені (можливістю попасти в укриття. - "ОстроВ"). На жаль, ми можемо фіксувати той факт, шо є окремі райони міста Запоріжжя, в яких точно щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути", - сказав Федоров. 

За його словами, одна з причин цього - те, що в радянські часи при забудові частини мікрорайонів міста там не були передбачені й не будувались взагалі ані підвали, ані укриття, ані протирадіаційні сховища. 

"Так само складно з укриттями й у сільській місцевості. Там здебільшого приватна забудова", - зазначив також очільник ОВА.

Він підкреслив, що останнім частом через загрозу обстрілів КАБами мешканці обласного центра та інших населених пунктів області стали активніше ходити в укриття. 

Федоров повідомив, що місцева влада постійно перевіряє, чи відкриті укриття - у тому числі й через те, що росіяни "розганяють" у соцмережах інформацію про те, що укриття закриті. Усі перевірки, за словами Федорова, показують, що укриття відкриті.

Начальник Запорізької ОВА також зазначив, що часу від початку повітряної тривоги до "прильоту" достатньо, щоб дістатись до укриттів. За його словами, від сигналу повітряної тривоги до вибуху КАБу в Запоріжжі проходить 10 хвилин, а від інформації про пуск КАБу - 5 хвилин.

Раніше повідомлялось, що в прифронтовому Оріховому Запорізької області лишилось 900 мешканців, дехто на постійній основі проживає в Пунктах незламності.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті