Евакуйовані із сектора Газа 145 українців, громадяни Молдови і один палестинець прилетіли до Кишинева - ГУР

Евакуйовані із сектора Газа 145 українців, а також громадяни Молдови і один палестинець прилетіли до Кишинева ввечері 11 листопада, - пише Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі.

"155 людей, яких у межах місії ГУР МО України та МЗС України евакуювали із сектору Гази, прибули до аеропорту Кишинева рейсом з Єгипту. Із зони конфлікту врятовані ― 145 громадян України, 9 громадян Молдови та один палестинець. Далі українців чекає дорога додому", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед евакуйованих - багато сімей з дітьми, а також одна громадянка України, яка має онкологічне захворювання: після прибуття до столиці Молдови її негайно доправили каретою швидкої допомоги на один з пунктів пропуску з Україною, де її зустріла бригада наших медиків та довезла до лікарні в Одесі. 

"Операція з порятунку наших співгромадян на Близькому Сході триває", - пише відомство.

Раніше повідомлялось, що Україна евакуювала ще 11 своїх громадян із сектора Гази.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті