Ердоган заявив, що питання членства України в НАТО не треба вирішувати поспіхом

Пропозиція України про членство в НАТО - це не те питання, з яким потрібно поспішати. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердога на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на NBC News..

"Це не ті питання, які потрібно вирішувати поспіхом... Коли ми ухвалюємо рішення, ми завжди враховуємо позицію інших держав-членів НАТО, ми обговорюємо ці можливі питання за столом переговорів й ухвалюємо остаточне рішення у відповідний спосіб", - сказав Ердоган.

Президент Туреччини стверджує, що США та інші члени західного альянсу "не хочуть, щоб Україна була державою-членом" НАТО.

Він сказав, що розгляне позицію інших членів альянсу. "Ми стежитимемо за розвитком подій, обговореннями і відповідно приймемо остаточне рішення. Це не ті рішення, які слід ухвалювати поспіхом і зопалу", - сказав Ердоган.

Глава Турецької держави також сказав, що відносини між його країною і РФ розширюються. "Наші відносини з Росією багатовимірні, вони політичні, економічні, культурні, пов'язані з оборонною промисловістю. Там є багато вимірів, і наша солідарність, наша взаємодія тривають, і з кожним днем ці відносини розширюються в економічному плані", - сказав він.

Нагадаємо, більшістьукраїнців продовжують підтримувати розвиток демократії та вступ до ЄС і НАТО. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті