Екскомандувач армією США у Європі: Я помилився з термінами звільнення Криму, але лишився оптимістом

Бен Годжес, екскомандувач армією США у Європі, визнав, що помилився з термінами звільнення Україною Криму, проте пудкреслив, що він все одно залишається оптимістом. Про це Годжес сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода", опублікованому 3 листопада. 

"Ви дуже м'яко зазначили, як я помилявся у своїх розрахунках", - сказав Годжес на слова журналіста "Ви досить оптимістично дивилися на перспективи українського контрнаступу, але ви також визнали, що цей оптимізм ґрунтувався на очікуваннях, що адміністрація США надасть Україні більше допомоги, ніж це було насправді".

Раніше Годжес прогнозував, що ЗСУ звільнять Крим влітку 2023 року. 

"Я дуже спантеличений тим, що президент США і канцлер Німеччини відмовляються надати Україні те, що потрібно для звільнення Криму. Я був упевнений, що адміністрація США зрозуміє, що нам потрібно допомогти Україні перемогти", - пояснив генерал свою помилку. 

Він знов підкреслив, що запорука перемоги України - це звільнення Криму, а для цього потрібна високоточна далекобійна зброя, але при цьому "...і Сполучені Штати, і Німеччина поки що відмовилися здійснювати такі поставки. І тому українці стикаються з більшими труднощами, ніж я очікував".

Проте Годжес висловив переконання, що Україна звільнить Крим.

"Слід мати на увазі, що українці все ж почали витісняти російський Чорноморський флот із Севастополя далі на схід. Адже відбуваються так звані "багатовимірні операції", які знищують радари та системи ППО в Криму, і які дозволили завдати удару по засобах технічного забезпечення та по штабу Чорноморського флоту в Севастополі", - сказав він. 

Генерал уточнив, що кілька кораблів Чорноморського флоту росії покинули Севастополь, і це показує потенціал того, на що здатні українці, якщо у них буде можливість завдати удару з дальньої відстані. 

"Звичайно, я залишаюся оптимістом, але я помилявся, скільки це займе часу", - сказав Годжес про звільнення Криму Україною.

Раніше повідомлялось, що екскомандувач армією США в Європі назвав кількість потрібних Україні РСЗВ HIMARS.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті