Дві бригади морської піхоти РФ втратили у Вугледарі 40% від довоєнної чисельності - BBC

Під час боїв за Вугледар дві бригади морської піхоти РФ втратили 40% від довоєнної чисельності. Про це пише «BBC. Русская служба» 4 жовтня.

«Поки ми не можемо навіть приблизно встановити загальну кількість росіян, загиблих під час штурмів цього міста, яке Росія намагалася захопити з початку війни. Але аналіз Бі-бі-сі показав, що тільки 155-та і 40-та бригади морської піхоти могли втратити під Вугледаром понад 2100 осіб з урахуванням тяжкопоранених, загиблих і зниклих безвісти. Це 40% довоєнної чисельності цих двох підрозділів», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільш напруженими і кровопролитними були бої за місто восени 2022 і взимку 2023 року. Тоді на штурм міста кинули елітні загони морської піхоти - 155-ту і 40-ту бригади «чорних беретів» за підтримки БМП і танків. Їм допомагали мотострілецькі з'єднання, складені з мобілізованих і добровольців.

«На основі відкритих даних Бі-бі-сі змогла підтвердити, що під час штурмів Вугледара загинуло щонайменше 211 морпіхів 155-ї бригади морської піхоти російських збройних сил, ще 42 пропали безвісти. Це майже вчетверо більше, ніж втрати цього підрозділу за десять років війни в Чечні. Серед загиблих - 19 офіцерів, зокрема командир батальйону Цирен Лубсанов», - сказано також у повідомленні.

Уточнюється, що пліч-о-пліч зі 155-бригадою в цих боях брали участь морпіхи 40-ї бригади «чорних беретів» із Петропавловськ-Камчатського. 

«На основі відкритих даних ми змогли підтвердити загибель 72 солдатів і офіцерів цього з'єднання. Непрямим чином про серйозні втрати «чорних беретів» може свідчити той факт, що до складу 155-ї та 40-ї бригад стали приписувати підрозділи «Шторм Z», сформовані з ув'язнених російських колоній», - пише “BBC”.

Раніше «ОстроВ» опублікував інтерв'ю з військовим експертом Владиславом Селезньовим про наслідки втрати Вугледара для України.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті