Два колаборанти зі Щастинського району Луганщини отримали тюремні терміни

До 9 та 8 років тюрми заочно засуджено ще двох колаборантів, який співпрацюють з ворогом в окупаційних органах влади на Луганщині. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 1 липня. 

"За матеріалами СБУ визнано винними в колабораціонізмі двох ворожих поплічників, які співпрацюють з агресором в незаконних органах влади у Щастинському районі Луганщини", - сказано в повідомленні.

Зокрема, за ч. 5 ст. 111-1 КК України 9 років ув’язнення з конфіскацією майна заочно отримав колишній працівник лісомисливського господарства із села Гречишкине. У 2022 році він запропонував рашистам свої послуги і був призначений начальником "відділу із забезпечення життєдіяльності сіл Муратове, Капітанове, Путилине, Гречишкине, Дубове, Окніно Новоайдарського району ЛНР". Згодом зловмисник вступив до партії "єдіная россія" і в 2023 році через окупаційні псевдовибори став "депутатом", а потім "головою ради Новоайдарського муніципального округу ЛНР".

Другим фігурантом є колишній працівник одного з регіональних автотранспортних підприємств. У 2023 році через співпрацю з агресором він обійняв посаду "начальника відділу ЖКГ, транспорту, зв’язку, архітектури і містобудування адміністрації Станично-Луганського району ЛНР". За цією ж статтею КК України його заочно засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Колаборантів оголошено у розшук. Термін відбування покарання рахуватиметься з моменту затримання. 

Раніше повідомлялось, що підозру отримали начальниці окупаційних "МФЦ", які сприяють окупантам у примусовій паспортизації мешканців Луганщини.

Статті

Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Всі статті