Підозру отримали начальниці окупаційних "МФЦ", які сприяють окупантам у примусовій паспортизації мешканців Луганщини

Дві начальниці окупаційних "МФЦ", які сприяють окупантам у примусовій паспортизації мешканців Луганської області, отримали підозру. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 26 червня. 

Зазначається, що СБУ продовжує документування діяльності ворожих поплічників, які сприяють окупантам у незаконній паспортизації мешканців Луганщини та "інтеграції" захопленої території у правовий простір країни-терориста.

Слідчі повідомили про підозру ще двом очільницям так званих "МФЦ" ("многофункциональных центров предоставления государственных и муниципальных услуг"), відкритих  ворогом у тимчасово окупованих Ровеньках та Слов’яносербську.  

Раніше фігурантки співпрацювали з агресором в окупаційних владних структурах.

Призначення на керівні посади в «мфц» обидві отримали у 2023 році. Наразі вони допомагають загарбникам у легітимації їхньої «влади», нав’язуванні українцям російських паспортів та інших документів, державних сервісів рф, втягуванні населення області у взаємодію з державними органами окупантів – мвд, росреєстром, податковою службою тощо.

Зловмисниці відповідатимуть перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їм загрожує до 10 років ув’язнення та конфіскація майна. Тривають слідчі дії, які проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Раніше повідомлялось, що СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі "віцепрем’єрці" угруповання "ЛНР".

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті