ДП "Антонов" і "Boeing" вивчають можливості співпраці у сфері безпілотників

Український авіабудівник ДП "Антонов" і й американська корпорація "Boeing" та  вивчають можливості співпраці у сфері безпілотників. Про це з посиланням на видання "Breaking Defence" пише "Дзеркало тижня" 23 липня.

"Boeing" та ДП "Антонов" підписали попередню угоду, яка може прокласти шлях до спільної роботи двох авіабудівників над безпілотними системами для підтримки оборонної промисловості України. Меморандум про взаєморозуміння, оприлюднений на авіасалоні Фарнборо, визначає тренування, логістичну підтримку та технічне обслуговування безпілотників, таких як ScanEagle компанії "Boeing", як потенційні сфери співпраці, а також відкриває можливість для "Антонова" надавати інженерну підтримку "Boeing", - йдеться в повідомленні.

"Ми раді продовжити співпрацю з ДП "Антонов" для підтримки розвитку та економічного зростання України. Ця угода демонструє наші постійні зусилля, спрямовані на пошук нових можливостей для співпраці з українською промисловістю, що було підкреслено підписанням нами на початку цього року Договору про співпрацю з оборонно-промисловим комплексом України", - цитуються в повідомленні слова генерального директора "Boeing" Теда Колберта.

Генеральний директор ДП "Антонов" Євген Гаврилов заявив, що підписана угода може сприяти подальшому розвитку оборонної промисловості України, додавши, що компанія "надзвичайно рада" співпраці з "Boeing".

"Ця угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження найновіших та найефективніших рішень - на додаток до можливості майбутніх проектів з "Boeing" в аерокосмічній та оборонній промисловості", - сказав Гаврилов.

Раніше повідомлялось, що за 6 місяців 2024 року Україна виробила і відправила на фронт у 6 разів більше дронів, ніж за весь 2023 рік.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті