Донецький національний технічний університет знову переїзжає. Цього разу на Львівщину

Донецький національний технічний університет, який з початку великої війни базується в Луцьку, знову переїжджає, тепер у Львівську область, - йдеться у сюжеті ТРК «Орбіта».

Наразі процес релокації, який триватиме до двох місяців, на початковому етапі, а саме – стадії оформлення договорів оренди,

28 серпня вийшов наказ Міністерства освіти і науки про переміщення закладу до міста Дрогобич Львівської області.

«Завдяки підтримці міської ради, завдяки нашому меморандуму про співробітництво з Дрогобицької міської радою ми отримали пропозицію переїхати у місто Дрогобич. Місцева влада виділяє нам невеликий корпус у якому ми плануємо організувати навчальний корпус і приміщення для організації роботи адміністрації», - повідомила проректорка з наукової-педагогічної діяльності ДонНТУ Вікторія Воропаєва.

Наразі процес релокації, який триватиме до двох місяців на початковому етапі, а саме стадії оформлення договорів оренди.

«Ми загалом на початкову етапі маємо взяти в оренду десь приблизно 1400 квадратних метрів приміщень. 600 квадратів для розміщення всіх служб університету і близько 800 квадратів для облаштування навчального корпусу», - повідомив ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок.

Також університет має підтримку від міської ради та обласної адміністрації, як Львівської так і Донецької щодо пошуку місць для проживання співробітників та студентів поблизу нового місця релокації.

«Це будуть комфортні гуртожитки для переселенців, які були обладнані, як прихистки для ВПО ще одразу після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році», - розповіла Вікторія Воропаєва.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті