Донеччанин, який захоплював Маріуполь та Волноваху, отримав підозру

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який вступив до окупаційних угруповань РФ та воював проти Сил оборони на Донеччині. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 14 грудня.

"Затриманим виявився донеччанин, який на початку повномасштабного вторгнення рф добровільно приєднався до одного з мотострілецьких полків Південного військового округу збройних сил росії", - зазначається у повідомленні.

У СБУ додали, що зрадник був нагороджений медаллю "за бойові заслуги" з рук командування російських військ за участь у захопленні Маріуполя та Волновахи.

Згодом його у складі окупаційного підрозділу перекинули до Запоріжжя для стримування контрнаступу українських військ у Пологівському районі.

У Службі безпеки зазначили, що крім обстрілу позицій ЗСУ бойовик займався облаштуванням блокпостів, траншей та вогневих точок рашистів на південному фронті.

Українські захисники взяли його у полон під час контрнаступальної операції ЗСУ на Мелітопольському напрямку наприкінці листопада 2023 року.

Зраднику загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомлялось раніше, вирок 15 років отримав мешканець Торецька, який розвідував позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті