Донеччанин, який захоплював Маріуполь та Волноваху, отримав підозру

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який вступив до окупаційних угруповань РФ та воював проти Сил оборони на Донеччині. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 14 грудня.

"Затриманим виявився донеччанин, який на початку повномасштабного вторгнення рф добровільно приєднався до одного з мотострілецьких полків Південного військового округу збройних сил росії", - зазначається у повідомленні.

У СБУ додали, що зрадник був нагороджений медаллю "за бойові заслуги" з рук командування російських військ за участь у захопленні Маріуполя та Волновахи.

Згодом його у складі окупаційного підрозділу перекинули до Запоріжжя для стримування контрнаступу українських військ у Пологівському районі.

У Службі безпеки зазначили, що крім обстрілу позицій ЗСУ бойовик займався облаштуванням блокпостів, траншей та вогневих точок рашистів на південному фронті.

Українські захисники взяли його у полон під час контрнаступальної операції ЗСУ на Мелітопольському напрямку наприкінці листопада 2023 року.

Зраднику загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомлялось раніше, вирок 15 років отримав мешканець Торецька, який розвідував позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті