До суду скеровано другу справу щодо колаборанта Жевлакова, який очолював окупаційну адміністрацію Кадіївки останні 10 років

СБУ скерувала до суду другу справу відомого колаборанта з Луганщини, який співпрацював з агресором останні 10 років. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сіверськодонецьк у facebook 17 жовтня.

"СБУ скерувала до суду справу окупаційного "мера" Кадіївки (колишній Стаханов), який співпрацював із загарбниками з 2014 року. Колишній "регіонал" Сергій Жевлаков з 2000 по 2010 рік двічі очолював міську владу. У 2014 році (на той момент вже 4 роки не будучи міським головою, а займаючись підприємництвом. - "ОстроВ") зрадив Україну і отримав від ватажка угруповання "ЛНР" призначення "народним мером", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що після широкомасштабного вторгнення продовжив службу агресору і став "головою муніципального утворення міський округ місто Стаханов ЛНР". 

Раніше Жевлаков був оголошений у розшук за ч.1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) та  ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Крім того, повідомляється, що слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо двох колаборантів, які нині обіймають посади "заступника голови адміністрації міського округу Сєвєродонецьк" та "заступника голови адміністрації Сватівського муніципального округу ЛНР". Окупаційним чиновникам доведеться відповідати перед законом за ч. 5 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає до 10 років тюрми та конфіскацію майна. 

Раніше "ОстроВ" писав про те, що Жевлаков разом із колаборанткою із сусідньої Голубівки (Кіровська) інформував мешканців міста про механізм "віджимання" житла ВПО: впродовж місяця треба особисто прийти до "уповноваженого органу".

Раніше також повідомлялось, що Жевлаков пішов у відставку з посади "мера" окупованої Кадіївки у червні 2024 року. Запевняв, що з власної волі.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті