До кінця року Велика Британія планує навчити понад 30 тисяч українських військових

Посол Великої Британії в Україні Мартін Гарріс заявив, що до кінця цього року Велика Британія планує навчити понад 30 тисяч українських військових. Про це Мартін Гарріс сказав в інтерв'ю Суспільному.

За його словами, до цих 30 тисяч входять військові різних спеціальностей, зокрема й пілоти. Гарріс також додав, що навчання триватимуть і в наступному році.

"Перші пілоти приїхали на навчання до Великобританії місяць тому. Зараз тренування в процесі. І це на фоні дуже великої програми тренування українських військових у Великобританії. Ще до повномасштабного вторгнення ми мали дуже потужну програму. Думаю, що понад 20 тисяч солдатів були в програмі Operation Orbital до повномасштабного вторгнення. А зараз це ще більше. До кінця поточного року ми плануємо завершити курс навчання для понад 30 тисяч українських солдатів" — розповів дипломат.

Мартін Гарріс зазначив, що і самі британці навчаються від українських бійців.

"Я сам відвідав тренування у Великій Британії, до призначення на посаду посла в Україні. І для мене це було дуже цікаво, тому що там я спілкувався з людьми та вони сказали, що вони дуже багато навчаються. Це британські солдати сказали. Що вони отримали дуже корисний досвід від українських військових. І я думаю, що це свідчить про те, що зараз ми маємо дуже потужне партнерство між нашими військовими", — сказав Гарріс. 

Як повідомлялося раніше, британські військові вперше прибудуть до України, щоб навчати українських колег на суші й на воді, не залучаючи бази країн НАТО. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті