До 13 років із конфіскацією майна засуджено мешканку Покровського району, яка "зливала" ворогу позиції ЗСУ на Донеччині

На 13 років ув’язнено колаборантку, яка передавала бойовикам "зашифровані звіти" про дислокацію ЗСУ під Покровськом. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 18 липня.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки 13 років тюрми отримала ворожа інформаторка, яка діяла на найгарячішому напрямку Донеччини. Зловмисниця "зливала" рашистам геолокації опорних пунктів та вогневих позицій Сил оборони в районі Покровського", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що найбільше ворога цікавили місця зосередження підрозділів ЗСУ поблизу однієї з ключових доріг, яка забезпечує логістику міста з передовою.

Отримані відомості фігурантка передавала російській розвідці через "зв’язкового" - бойовика окупаційних угруповань РФ, який воює на східному фронті. Для конспірованого спілкування з окупантом жінка використовувала заздалегідь обумовлений шифр. Наприклад, одна крапка у листуванні означала відповідь "так", а дві крапки - "ні".

Співробітники СБУ задокументували розвідувальну активність фігурантки і затримали її у березні 2023 року. Ворожою поплічницею виявилась мешканка Покровського району, яка публікувала антиукраїнські дописи в російських Телеграм-каналах. Через це вона потрапила у поле зору окупантів, які дистанційно залучили її до співпраці.

Під час обшуку в помешканні затриманої вилучено мобільний телефон та комп’ютер, який вона використовувала для комунікації з бойовиком.

На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Окрім реального терміну ув’язнення у засудженої конфісковано все належне їй майно.

Раніше повідомлялось, що суддям-зрадникам з Маріупольського району загрожує до 15 років за ґратами.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті