Для забезпечення енергостійкості Харкова Світовий банк виділив 47 млн, а Європейський банк реконструкції та розвитку - 25 млн євро

Для забезпечення енергостійкості Харкова Світовий банк виділив грант у розмірі 47 млн, а Європейський банк реконструкції та розвитку - кредит у 25 млн євро. Про це було оголошено у Берліні 12 червня на Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2024), - повідомив у Телеграм мер Харкова Ігор Терехов.

"Про Харків зараз говорить уся Європа. Ми заслужили повагу та довіру світової спільноти, і нас бачать такими, якими ми є - чесними та відкритими, активними та надійними. Інвестори прагнуть прозорої співпраці - і знаходять її в нас. Саме тому, незважаючи на складну воєнну ситуацію, вони йдуть до Харкова, вкладають кошти у його відновлення і розбудову. На конференції URC24 наше місто отримало значну фінансову підтримку для придбання когенераційних установок. Світовий банк виділив грант у розмірі 47 млн євро, а Європейський банк реконструкції та розвитку - кредит у 25 млн євро для забезпечення енергостійкості Харкова", - повідомив Терехов.

Він підкреслив, що реалізація усіх міжнародних проєктів, розпочатих у місті до чи під час війни, продовжується.

"Це і будівництво метро, ​​і закупівля нового громадського транспорту, і розробка Генплану, який фактично визначить шлях розвитку Харкова на наступне століття", - зазначив мер Харкова.

Як повідомлялося, Німеччина відправила нову партію допомоги українським енергетикам.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті