Дійте! Сибіга закликає евроатлантичну спільноту усвідомити вторгнення в Європу регулярних підрозділів Північної Кореї пліч-о-пліч з Росією

Північна Корея через участь у війні росії проти України вторгається в Європу пліч-о-пліч з РФ, тому євроатлантична спільнота має усвідомити це й "діяти без зволікань". Таку заяву зробив Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга у мережі Х 18 жовтня.

"Північна Корея підтримує російську агресію проти України зброєю та особовим складом. Не найманцями. Регулярними підрозділами, які Москва планує використовувати як гарматне м'ясо. Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається в Європу пліч-о-пліч з Росією, і діяти без зволікань", - написав Сибіга.

За його словами, росія вдається до серйозної ескалації своєї агресії, залучаючи КНДР у якості сторони конфлікту.

"Ми вимагаємо негайної та рішучої реакції з боку євроатлантичної спільноти та світу. Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив Президент України Володимир Зеленський", -зазначив очільник МЗС України.

Сибіга також пілкреслив, що росія масштабує свою війну. 

"Союзники мають масштабувати військову підтримку України. Зняти обмеження на далекобійні удари. Почати перехоплювати російські ракети і безпілотники над Україною. Надати запрошення до НАТО. Збільшити інвестиції в українське виробництво озброєнь. Дійте!" - заявив Сибіга.

Раніше з посиланням на Буданова повідомлялось, що близько 11 тисяч військових КНДР почнуть воювати проти України у листопаді.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті