Близько 11 тисяч військових КНДР почнуть воювати проти України у листопаді - Буданов

Близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії з метою відправки на війну проти України. Вони почнуть воювати вже в листопаді. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The War Zone.

За його словами, північнокорейські солдати використовуватимуть російську техніку і боєприпаси.

Перший загін із 2600 осіб вирушить до Курська, де, як зазначив Буданов, Україна створила плацдарм для ведення інтенсивних бойових дій. Доля решти військ поки невідома.

"У нас зараз немає повної картини", - додав Буданов.

Північна Корея раніше передала Росії боєприпаси і ракети для використання у війні проти України. Однак тепер стало відомо, що КНДР планує направити свої війська для участі в конфлікті.

Західні ЗМІ повідомляють, що північнокорейські солдати проходять навчання в Росії і до кінця року на фронт можуть відправити тисячі військовослужбовців. За інформацією РБК-Україна, у Росії формують "особливий бурятський батальйон", що складається з північнокорейських військових.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Північна Корея готує контингент для війни проти України. Йдеться не лише про піхотні підрозділи, а й про фахівців різних родів військ.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті