Данія дозволить Україні застосовувати F-16 для ударів по цілях у РФ

Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що Україна зможе застосовувати данські винищувачі F-16 для завдання ударів по військових об’єктах на території росії. Про це Расмуссен повідомив журналістам у четвер, 30 травня, в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

На запитання журналістів стосовно того, чи дозволить Данія використовувати Україні винищувачі F-16 для ударів по об’єктах у росії, Расмуссен відповів стисло.

"Коротка відповідь - так", – сказав міністр.

Він пояснив, що така позиція не є новою, це було проговорено вже давно.

"Це не нова позиція, вона є частиною передачі. Коли ми обговорювали це з нашим комітетом у закордонних справах в данському парламенті, ми з самого початку чітко дали зрозуміти, що це частина самооборони, щоб було можливо також атакувати військові об'єкти на території агресора", – наголосив глава данського МЗС.

Нагадаємо, 13 травня прем'єрка Данії заявила про можливість отримання винищувачів F-16 Україною протягом місяця

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті