Путіну стало "ясно", що Україна не має наміру віддавати йому свої території через тиждень після наступу ЗСУ в Курську область

Російський диктатор Володимир Путін сьогодні, 12 серпня, вперше публічно відреагував на захоплення території РФ на нараді щодо ситуації в Курській області, під час якої висловився щодо причин того, що відбувається, - пишуть росЗМІ.

За словами Путіна, йому стало зрозуміло, чому Україна відмовлялася від "пропозицій повернутися до мирного плану врегулювання" (нагадаємо, серед них вимоги щодо виведення українських військ із "ДНР/ЛНР", Херсонської та Запорізької областей, визнання цих територій російськими).

"Тепер зрозуміло, чому київський режим відмовлявся від наших пропозицій повернутися до мирного плану врегулювання ... до пропозицій зацікавлених і нейтральних посередників", - сказав Путін.

Він традиційно звинуватив колективний Захід, заявивши, що він "руками українців воює з Росією". Путіна також вважає, що Україна своїми діями в Курській області "прагне до поліпшення своїх переговорних позицій у майбутньому".

"Але про які переговори взагалі може йти мова ... Про що з ними взагалі можна говорити?" - сказав Путін, пообіцявши, що "противник, безумовно, отримає гідну відповідь".

За його словами, "головне завдання стоїть перед міністерством оборони" і воно полягає в тому, щоб "видавити, вибити супротивника з наших територій" і "забезпечити надійне прикриття держкордону".

"Усі цілі ... будуть досягнуті", - традиційно пообіцяв диктатор.

Додамо, що також тимчасово виконуючий губернатора Курської області Олексій Смирнов розповів Путіну про підсумки вторгнення України на територію Росії. За його даними, захопленими виявилися 480 кв. км території і 28 населених пунктів. Також не відома доля 2000 росіян, які перебувають на території під контролем ЗСУ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті