Через ЦНАП оновили дані 1,4 млн українців - Мінцифри

Військово-облікові дані в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) оновили 1 млн 400 тис. українців, що суттєво знизило навантаження на територіальні центри комплектування. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової інформації (Мінцифри) 17 липня.

У відомстві уточнили, що у вівторок, 16 липня, завершився 60-денний період надання послуги з уточнення даних ЦНАПів. Із 17 липня оновлення даних можливе лише в ТЦК і в застосунку "Резерв+".

"За 60 днів співробітники ЦНАПів по всій Україні консультували громадян щодо актуалізації даних, встановлення мобільного застосунку "Резерв+" тощо. 9 тисяч адміністраторів було залучено до процесу", - повідомили у міністерстві.

Деякі центри працювали у вихідні, адже протягом останніх двох тижнів кількість звернень до ЦНАПів збільшилася вчетверо, уточнили в Мінцифри.

Повідомляється, що найактивніше українці зверталися за уточненням даних у Київській області, Львівській області, Дніпропетровській області, Києві, Одеській області.

Загалом за кордоном дані оновили 75 тис. українців за 60 днів, зазначили в Міноборони. Серед лідерів - Польща, Німеччина, Чехія та Канада.

Міноборони 18 червня повідомляло, що на той момент дані через "Резерв+" оновили 1,5 млн громадян, тоді як через ЦНАПи - понад 233 тис., а через ТЦК і СП - 208 тис.

Нагадаємо, з 17 липня перетин кордону можливий лише при наявності військово-облікового документа для чоловіків віком від 18 до 60 років. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті