Через ЦНАП оновили дані 1,4 млн українців - Мінцифри

Військово-облікові дані в Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) оновили 1 млн 400 тис. українців, що суттєво знизило навантаження на територіальні центри комплектування. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової інформації (Мінцифри) 17 липня.

У відомстві уточнили, що у вівторок, 16 липня, завершився 60-денний період надання послуги з уточнення даних ЦНАПів. Із 17 липня оновлення даних можливе лише в ТЦК і в застосунку "Резерв+".

"За 60 днів співробітники ЦНАПів по всій Україні консультували громадян щодо актуалізації даних, встановлення мобільного застосунку "Резерв+" тощо. 9 тисяч адміністраторів було залучено до процесу", - повідомили у міністерстві.

Деякі центри працювали у вихідні, адже протягом останніх двох тижнів кількість звернень до ЦНАПів збільшилася вчетверо, уточнили в Мінцифри.

Повідомляється, що найактивніше українці зверталися за уточненням даних у Київській області, Львівській області, Дніпропетровській області, Києві, Одеській області.

Загалом за кордоном дані оновили 75 тис. українців за 60 днів, зазначили в Міноборони. Серед лідерів - Польща, Німеччина, Чехія та Канада.

Міноборони 18 червня повідомляло, що на той момент дані через "Резерв+" оновили 1,5 млн громадян, тоді як через ЦНАПи - понад 233 тис., а через ТЦК і СП - 208 тис.

Нагадаємо, з 17 липня перетин кордону можливий лише при наявності військово-облікового документа для чоловіків віком від 18 до 60 років. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті