Через негоду знеструмлено 96 населених пунктів у чотирьох областях - Міненерго

Через негоду на ранок 4 серпня знеструмлено 96 населених пунктів у Київській, Сумській, Чернігівській та Запорізькій областях. Про це повідомило Міністерство енергетики України 4 серпня.

Як зазначається 4 серпня планові відключення електроенергії не будуть застосовуватися шостий день поспіль.

За даними Міненерго, минулої доби енергетики відновили живлення для 10 123 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій і технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок неділі залишалися без електропостачання 492 населені пункти.

За інформацією міністерства, протягом минулої доби в південному регіоні країни короткостроково відключали високовольтну повітряну лінію, що з'єднує енергосистеми України з Молдовою. Через технологічні порушення на підстанції знижувалася напруга, розвантажувалися об'єкти ВДЕ-генерації. Живлення відновлено. Крім того, через низові пожежі, спричинені грозою, вимикалася високовольтна повітряна лінія.

"Центральний регіон: відключалася високовольтна повітряна лінія. Причина - пошкодження на ділянці, що проходить територією Білорусі (після 24.02.22 українські енергетики не мають доступу до її обслуговування)", - зазначили у відомстві.

Також знеструмлювали підстанцію і споживачів у північному регіоні. Живлення відновлено за резервною схемою.

Минулої доби стався летальний випадок унаслідок падіння дерева на повітряну лінію в Тернопільській області.

"Унаслідок падіння дерева на повітряну лінію обірвався дріт, що впав на паркан. Людина, намагаючись його перелізти, наблизилася на небезпечну відстань і була смертельно уражена струмом", - повідомили в Міненерго.

Як повідомлялося напередодні, понад 5 тисяч споживачів у Донецькій, Сумській та Херсонській областях було знеструмлено через обстріли

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті