Британія, Франція та Німеччина підтримали звернення України до ООН щодо розслідування поставок РФ іранських дронів

Британія, Франція та Німеччина 21 лютого закликали ООН організувати розслідування фактів застосування росією іранських дронів у війні з Україною. Про це повідомляє "Бі-бі-сі" з посиланням на агентство "Рейтер".

Зазначається, що у листі, підписаному представниками Британії, Франції та Німеччини в ООН, йдеться, що постачання Іраном дронів росії, якщо вони будуть доведені, можуть вважатися порушенням резолюції Радбезу ООН щодо іранської ядерної угоди 2015 року.

Таким чином, три європейські держави, у тому числі два постійні члени Ради безпеки, підтримали Україну, яка на початку тижня закликала ООН провести таке розслідування.

У повідомленні нагадується, що Україна та її союзники зібрали багато доказів того, що дрони-камікадзе, які росіяни назвали "Герань-2" та які десятками запускають за цілями в Україні, насправді є іранськими дронами. Іран і росія, проте, заперечують, що Тегеран постачає москві якусь зброю.

Як повідомлялося, експерт із міноборони РФ проговорився у прямому ефірі, що дрони таки іранські.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті