Болгарія передасть ЗСУ несправні ракети С-300, використання яких болгарською армією "створило б серйозну загрозу для військовослужбовців"

Комітет із питань оборони Національної асамблеї Болгарії підтримав рішення про надання Україні непридатних для експлуатації ракет для комплексів С-300. Про це повідомило Болгарське інформаційне агенство 26 вересня.

"Болгарія не має необхідного потенціалу для самостійного ремонту цих боєприпасів. Їхнє використання нашою армією створило б серйозний ризик для життя болгарських військовослужбовців. На відміну від Болгарії, Україна заявила, що має можливості поставити на озброєння такі несправні боєприпаси", – сказано у зверненні тих, хто ініціював передавання ракет.

За словами болгарських депутатів, українська сторона заявила, що має можливості поставити на озброєння такі несправні боєприпаси і зможе посилити ними свою ППО.

Зазначається, що під час дебатів деякі болгарські депутати стверджували, таке рішення становить загрозу національній безпеці, і вимагали відставки міністра оборони.

Міністр обоорони Болгарії Тодор Тагарєв пояснив, що пропозиція про надання додаткової військової допомоги Україні не передбачає будь-яких ракетних комплексів ППО. Він уточнив, що Болгарія надасть Україні лише ракети, які не може сама поремонтувати.

"Нам краще не зберігати несправні ракети ЗРК, тому що це небезпечно і може загрожувати життю особового складу", - зазначив главком оборони адмірал Еміль Ефтімов.

Уточнюється, що водночас передбачається передавання Болгарією Україні надлишкових набоїв калібру 5,56 із запасів МВС.

Раніше повідомлялось, що думки американських законодавців щодо збільшення допомоги Україні розділилися.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті