Бойовики НЗФ «Еспаньола» розповіли, як ледь не розстріляли чеченський «спецназ у капцях», який у зоні «СВО» заблокував їхню колону

Бойовики НЗФ «Еспаньола» поскаржилися голові Слідчого комітету Олександру Бастрикіну на чеченців, які в зоні «СВО» заблокували їхню колону і погрожували зброєю. Подробиці інциденту вони виклали у себе в Телеграм.

«Групу бійців бригади «Еспаньйола», які рухалися, згідно з бойовим розпорядженням, на ротацію колоною на двох одиницях транспорту в зону ЛБС, (в районі Вуглегірська Донецької області - «ОстроВ») блокували невідомі озброєні особи на чотирьох авто», - ідеться в повідомленні.

З авто вийшли незрозумілі озброєні автоматичною зброєю бородані в цивільному, дехто й зовсім у капцях. Вони представилися, «хто співробітниками Росгвардії, хто військовою комендатурою, хто прокуратурою, хто “Ахматом”, а хто - Слідчим комітетом».

Вони ображали бойовиків «Еспаньоли» і провокували їх на конфлікт. 

«Бійці 88-ї бригади з моменту блокування наших авто діяли відповідно до інструкцій - привели зброю в боєготовність; дослали набої до патронників, залишили транспорт і зайняли вогневі позиції; на провокації не піддавалися», але готові були стріляти на ураження, - заявили скривджені чеченцями окупанти. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті