Бойовики НЗФ «Еспаньола» розповіли, як ледь не розстріляли чеченський «спецназ у капцях», який у зоні «СВО» заблокував їхню колону

Бойовики НЗФ «Еспаньола» поскаржилися голові Слідчого комітету Олександру Бастрикіну на чеченців, які в зоні «СВО» заблокували їхню колону і погрожували зброєю. Подробиці інциденту вони виклали у себе в Телеграм.

«Групу бійців бригади «Еспаньйола», які рухалися, згідно з бойовим розпорядженням, на ротацію колоною на двох одиницях транспорту в зону ЛБС, (в районі Вуглегірська Донецької області - «ОстроВ») блокували невідомі озброєні особи на чотирьох авто», - ідеться в повідомленні.

З авто вийшли незрозумілі озброєні автоматичною зброєю бородані в цивільному, дехто й зовсім у капцях. Вони представилися, «хто співробітниками Росгвардії, хто військовою комендатурою, хто прокуратурою, хто “Ахматом”, а хто - Слідчим комітетом».

Вони ображали бойовиків «Еспаньоли» і провокували їх на конфлікт. 

«Бійці 88-ї бригади з моменту блокування наших авто діяли відповідно до інструкцій - привели зброю в боєготовність; дослали набої до патронників, залишили транспорт і зайняли вогневі позиції; на провокації не піддавалися», але готові були стріляти на ураження, - заявили скривджені чеченцями окупанти. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті