Білорусь проведе нові навчання ТрО на кордоні з Польщею

Нові навчання територіальної оборони проведуть у Брестській області Республіки Білорусь на кордоні з Польщею. Про це пише «Беларускі Гаюн» 23 липня.

«За інформацією «Беларускі Гаюн», у Кам'янецькому районі (Брестська область) пройдуть навчальні збори з військовозобов'язаними територіальних військ. На них із запасу планують призвати приблизно 140 резервістів. Попередній термін проведення зборів - серпень-вересень», - ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що територія Кам'янецького району межує з Польщею. 

«у березні-квітні навчання з територіальною обороною проводилися у Воронівському районі (Гродненська область), що межує з Литвою», - сказано також у повідомленні.

 Уточнюється, що проведення навчань фінансують із районного бюджету. У першій редакції бюджету 2024 р. витрати на національну оборону становили 95000 BYN / $30111. Однак у травні бюджет було скориговано, і витрати зросли майже в 3 рази (до 275000 BYN / $87166). Це сума майже в 14 разів більша порівняно з бюджетом 2023 р. 

«Прикметно, що у 2022 та 2023 роках навчання з ТрО не проводилися в районах, які межують із країнами ЄС/НАТО. Тому 2024 рік у якомусь сенсі став «інноваційним». У новій практиці немає нічого дивного, адже режим Лукашенка постійно твердить про мілітаризацію країн Заходу і військові загрози для Білорусі», - пише “Беларускі Гаюн”.

Кам'янецький район стане 12 регіоном Білорусі, де у 2024 році відбудуться навчання з ТрО.

Раніше Лукашенко заявив, що в Україні достатньо «нормальних людей, особливо серед військових», з якими можна домовлятися, і пообіцяв обговорити це з путіним.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті