Бернс говорив із Наришкіним на початку заколоту Пригожина в росії - ЗМІ

Глава ЦРУ Вільям Бернс зателефонував голові служби зовнішньої розвідки країни-терориста Сєргєю Наришкіну, коли Євгеній Пригожин почав заколот у росі. Про це пише The Wall Street Journal, - повідомляє 24.tv.ua.

Видання зазначаэ, що основною метою було запевнити Кремль, що США жодним чином до тих подій не причетні і це є виключно внутрішньою справою Росії, - на умовах анонімності повідомили американські чиновники, які знайомі з цим питанням.

Американські ЗМІ називають директора ЦРУ Вільяма Бернса частиною стратегії Білого дому, адже саме через нього Вашингтон передає потрібні сигнали Росії. Цього разу США через Бернса запевнили Росію в особі голови служби зовнішньої розвідки країни-терориста у тому, що Вашингтон ніяк не причетний до заколоту.

Чиновники, з якими спілкувалося видання, відзначили, що США прагнуть уникнути надання Кремлю будь-якої інформації, щоб звинуватити зовнішніх ворогів у заколоті Пригожина та його наслідках.

За словами одного з чиновників, Бернс дав Наришкіну чітко розуміти, що заколот вагнерівців – виключно внутрішня справа Росії.

Білий дім відмовився коментувати цю інформації відзначивши небажання розкривати особливості окремих дипломатичних переговорів.

Як повідомлялося, в армії РФ тривають перевірки щодо підтримки Пригожина і ПВК "Вагнер". 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті