Байден: "Я глибоко поважаю свою посаду. Але свою країну я люблю більше"

Президент США Джо Байден заявив, що «передає естафету новому поколінню», вперше пояснивши американцям причину свого несподіваного виходу з президентських перегонів. Про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що в середу Байден виступив із промовою в Овальному кабінеті Білого дому, щоб пояснити своє історичне рішення відмовитися від участі у виборах 2024 року і передати естафету Камалі Гарріс.

«Останніми тижнями мені стало зрозуміло, що я повинен об'єднати свою партію в цьому найважливішому починанні. Я вважаю, що мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього Америки - все це заслуговувало на другий термін, - сказав Байден. - Але ніщо, ніщо не може перешкодити порятунку нашої демократії. Це включає в себе й особисті амбіції. Тому я вирішив, що найкращий шлях уперед - це передати естафету новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю».

«Я глибоко поважаю цю посаду, - наголосив президент. - Але свою країну я люблю більше».

«Найчудовіше в Америці полягає в тому, що тут не правлять королі та диктатори. Це роблять люди. Історія у ваших руках. Влада у ваших руках. Ідея Америки - у ваших руках», - сказав Байден.

«Захист демократії важливіший за будь-який титул. Я черпаю силу і знаходжу радість у роботі на благо американського народу. Я вирішив, що найкращий шлях йти вперед - передати естафету новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу країну», - заявив президент.

Байден також сказав, що зосередиться на своїй роботі на посаді президента в решту шість місяців свого перебування на посаді. Він пообіцяв допомогти зробити НАТО сильнішим і більш згуртованим, зупинити Путіна від захоплення України, працювати над угодою про припинення вогню в Газі та просувати реформу Верховного суду.  

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті