Байден: "Ізраїль має право і зобов'язаний відповісти на ці злісні напади"

Президент США Джо Байден 10 жовтня виступив із промовою з приводу безпрецедентних нападів бойовиків ХАМАС на Ізраїль, що сталися минулими вихідними. Про це повідомляє "Голос Америки".

"У цьому житті бувають моменти... коли на світ обрушується абсолютне (зло), зло в чистому вигляді. Народ Ізраїлю пережив один із таких моментів цими вихідними, - заявив президент. - Це тероризм, але, на жаль, для Ізраїлю це не нове явище".

"Ми підтримуємо Ізраїль", - наголосив Байден, додавши, що "тероризму немає виправдання".

"Ізраїль має право і зобов'язаний відповісти на ці злісні напади", - сказав він, пообіцявши надати з боку США всю необхідну допомогу і підтримку.

За словами президента, серед загиблих в Ізраїлі було щонайменше 14 американців і американські громадяни перебувають серед тих, кого утримує ХАМАС.

Він знову попередив вороже налаштовані сили у світі не намагатися скористатися ситуацією.

"Усім, хто хоче скористатися цим, я хочу сказати: не робіть цього, - закликав він. - Наші серця розбиті, але наша рішучість непохитна".

У повідомленні нагадується, що за даними Армії оборони Ізраїлю, внаслідок атак ХАМАС загинуло щонайменше 900 ізраїльтян; приблизно 2700 дістали поранення; більше ніж 100 осіб перебувають у полоні у ХАМАС.

ХАМАС давно внесений США до списку терористичних організацій.

За даними міністерства охорони здоров'я Палестинської автономії, кількість загиблих у Секторі Гази, що перебуває під управлінням ХАМАС, становить щонайменше 765 осіб, але очікують, що вона зростатиме, оскільки Ізраїль продовжує завдавати авіаударів по Сектору Гази.

Президент Байден, а також лідери Великої Британії, Німеччини, Італії та Франції виступили зі спільною заявою, в якій засудили ХАМАС і "жахливі терористичні акти", які здійснюють його бойовики.

У неділю міністр оборони Ллойд Остін заявив, що США нададуть ізраїльським військовим додаткове обладнання та ресурси, включно з боєприпасами. Він також наказав перекинути авіаносну ударну групу в Східне Середземномор'я для посилення регіональних заходів стримування.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі повідомив журналістам у понеділок, що перший транш допомоги у сфері безпеки вже прямує до Ізраїлю.

Як повідомлялося, на півдні Ізраїлю виявили тіла вбитих ХАМАС 40 немовлят, деякі з них були обезголовлені.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті