Австрійському банку "Raiffeisen Bank" європейські та американські регулятори веліли терміново представити план виходу з РФ

Австрійському банку "Raiffeisen Bank International" веліли терміново представити план виходу з РФ. Про це повідомляє "The Moscow Times" 4 липня.  

"Європейські та американські регулятори чинять сильний тиск на австрійський "Raiffeisen Bank International" (RBI), вимагаючи згорнути російські операції. Півтора року тому вони навіть вивчали можливість його поділу. Тепер США погрожують відключити Raiffeisen від доларової системи, а регулятори єврозони, вважаючи поведінку керівництва банку непорядною, зажадали якнайшвидше підготувати план виходу з Росії", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що російський підрозділ банківської групи був найприбутковішим і до війни в Україні, а тепер на нього припадає більше половини її прибутку. Його успішність зараз багато в чому пояснюється тим, що "Райффайзенбанк" залишився одним із небагатьох офіційних каналів переказу валюти з росії до західних країн, що дало змогу підняти комісії. Російська влада неодноразово заявляла, що хотіла б продовження роботи банку. Сам він повідомляв, що має намір піти, але не може назвати терміни. У росії у нього фактично заблоковано капітал на 5 млрд євро.

З посиланням на Reuters уточнюється, що "...терпіння регуляторів вичерпується". Видання посилається на бесіди "з півтора десятком представників контрольних органів у США, Австрії та єврозоні, а також людей, які безпосередньо знають про ситуацію в банку". Зазначається, що один зі співрозмовників розповів, що в червні представники Європейського центробанку брали участь у засіданні наглядової ради RBI і зажадали найближчими тижнями представити план виходу з Росії.

Раніше повідомлялося, що в "ДНР/ЛНР" з'явилися мобільні офіси російського банку "Сбер".

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті