Австрійському банку "Raiffeisen Bank" європейські та американські регулятори веліли терміново представити план виходу з РФ

Австрійському банку "Raiffeisen Bank International" веліли терміново представити план виходу з РФ. Про це повідомляє "The Moscow Times" 4 липня.  

"Європейські та американські регулятори чинять сильний тиск на австрійський "Raiffeisen Bank International" (RBI), вимагаючи згорнути російські операції. Півтора року тому вони навіть вивчали можливість його поділу. Тепер США погрожують відключити Raiffeisen від доларової системи, а регулятори єврозони, вважаючи поведінку керівництва банку непорядною, зажадали якнайшвидше підготувати план виходу з Росії", - ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що російський підрозділ банківської групи був найприбутковішим і до війни в Україні, а тепер на нього припадає більше половини її прибутку. Його успішність зараз багато в чому пояснюється тим, що "Райффайзенбанк" залишився одним із небагатьох офіційних каналів переказу валюти з росії до західних країн, що дало змогу підняти комісії. Російська влада неодноразово заявляла, що хотіла б продовження роботи банку. Сам він повідомляв, що має намір піти, але не може назвати терміни. У росії у нього фактично заблоковано капітал на 5 млрд євро.

З посиланням на Reuters уточнюється, що "...терпіння регуляторів вичерпується". Видання посилається на бесіди "з півтора десятком представників контрольних органів у США, Австрії та єврозоні, а також людей, які безпосередньо знають про ситуацію в банку". Зазначається, що один зі співрозмовників розповів, що в червні представники Європейського центробанку брали участь у засіданні наглядової ради RBI і зажадали найближчими тижнями представити план виходу з Росії.

Раніше повідомлялося, що в "ДНР/ЛНР" з'явилися мобільні офіси російського банку "Сбер".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті