Атаки росармії на Харківському, Слов’янському та Бахмутському напрямках відбито - Генштаб ЗСУ

Воїни ЗСУ відбили атаки окупантів РФ на Харківському, Слов’янському та Бахмутському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України у вечірному зведенні 17 серпня.

"На Харківському напрямку ворог із танків, ствольної та реактивної артилерії обстрілював райони населених пунктів Харків, Нова Миколаївка, Дементіївка, Коробочкине, Печеніги, Руські Тишки, Одноробівка, Леб’яже, Нове, Світличне, Соснівка та Рубіжне. Противник спробував прорвати оборону наших військ у напрямках населених пунктів Леб’яже та Базаліївка. Наші воїни відкинули окупантів", – йдеться у повідомленні.

Також у Генштабі проінформували, що на Слов’янському напрямку противник завдавав ударів зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по нашим підрозділам та обʼєктах цивільної інфраструктури в районах Бражківки, Дібрівного, Мазанівки, Долини та Довгенького. Підрозділи росармії намагалися просунутися у напрямках Новодмитрівки та Мазанівки, упіху не мали, відійшли. На Краматорському напрямку завдали авіаудару біля Івано-Дарʼївки та Веселого. Ворог безуспішно вів штурмові дії у районі населеного пункту Веселе.

"На Бахмутському напрямку зафіксовано обстріли поблизу Бахмута, Зайцевого, Яковлівки, Білогорівки та Майорська. Окупанти задіяли авіацію для удару в районі Соледара. Українські воїни подавили усі спроби ворога покращити тактичне положення підрозділів в районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Зайцеве та Майорськ", – повідомляє Генштаб ЗСУ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті