Апеляційний суд Києва зобов’язав ДБР відкрити кримінальну справу проти екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ генерала Содоля

Київський апеляційний суд зобов’язав Державне бюро розслідувань (ДБР) порушити справу проти екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля, на якого скаржився начальник штабу бригади "Азов" Національної гвардії України Богдан Кротевич. Про це повідомив сам Богдан Кротевич у Телеграм. 30 вересня

Як повідомляється, суд скасував попереднє рішення Шевченківського райсуду Києва, який відхилив скаргу Кротевича на ДБР через те, що воно не порушило справу проти Содоля.

Нова ухвала зобов'язує ДБР розпочати розслідування недбалого ставлення до військової служби (ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України) не пізніше ніж через добу після отримання рішення суду, оскільки це призвело до тяжких наслідків.

Нагадаємо, начальник штабу бригади "Азов" Національної Гвардії України підполковник Богдан Кротевич подав заяву в Державне бюро розслідувань (ДБР) на генерала ЗСУ, "який вбив більше українських військових, ніж будь-який російський генерал". 

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті