"Аналогов нет": росіяни почали маскувати Ту-95 малюючи їх на місцях для стоянки

На авіабазі "Енгельс" у Саратовській області росіяни намагаються захистити свої літаки намалювавши "приманки". Про це повідомляє The War Zone показавши відповідні супутникові знімки 30 вересня.

"Супутникові знімки показують, що Росія зараз малює силуети стратегічних бомбардувальників Ту-95МС на облицюваннях паркінгів на своїй головній бомбардувальній базі Енгельс", - зазначається у повідомленні.

На думку видання це не спрацює, оскільки навіть обмежені комерційні супутникові зображення з високою роздільною здатністю можуть чітко відрізнити силуети літаків від реальних.

"Використання кількох джерел розвідувальних даних, таких як супутникові зображення радара із синтетичною апертурою дало б зрозуміти, що ціль не є тривимірним об’єктом" – зазначається у публікації.

Як повідомлялось раніше, РФ почала захищати стратегічні бомбардувальники автомобільними шинами.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті