Американський військовий продавав іноземцю секретну інформацію про HIMARS та гіперзвукове обладнання

Сержант армії США і аналітик розвідки Корбейн Шульц визнав себе винним у продажу секретної інформації іноземцю. Вона, зокрема, стосувалася реактивних систем залпового вогню HIMARS. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Підозрюваний, якого затримали ще у березні цього року, визнав себе винним учора, 13 серпня, у федеральному суді у Нешвіллі. Раніше він відмовлявся визнавати свою провину.

За даними сторони обвинувачення, всього Шульц за передану секретну інформацію отримав 42 тисячі доларів. "Покупцем" був іноземець з Гонконгу.

За інформацією слідства, фігурант справи вступив у змову з іноземцем у червні 2022 року. Серед інформації, яку передав Шульц, були дані про ракети, ракетні та артилерійські системи, у тому числі HIMARS; гіперзвукове обладнання; тактику боротьби з безпілотниками; американські військові супутники; дослідження щодо військових навчань та операцій у великих країнах, таких як Китай.

При цьому з самого початку Шульца просили передати документи з докладним описом уроків, які можна отримати з війни Росії з Україною, і того, як ці уроки можуть бути використані США для допомоги Тайваню у разі нападу. За це він отримав 200 доларів, після чого сторони домовилися про "довгострокову співпрацю".

Нагадаємо, Російська Федерація провела обмін ув'язненими зі США та Німеччиною - зокрема політв'язнів, яких утримували у РФ, обміняли на російських шпигунів. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті