15 російських новобранців втекли на етапі злагодження, ще 2 – вчинили самогубство дорогою в Україну

Російські новобранці продовжують зазнавати втрат, так і не діставшись України – лише в одній дивізії з частини втекли 15 солдатів, а ще двоє вчинили самогубство. Про це 3 листопада у зведенні повідомляє Генштаб.

"У підрозділах 57 мотострілецької дивізії так званих територіальних військ, на етапі злагодження в Казані, самовільно залишили частину понад 16 солдатів та сержантів, а під час передислокації в Україну ще двоє мобілізованих вчинили самогубства", - повідомили українські військові.

Такі інциденти наші військові пов'язують із низьким рівнем морально-психологічного стану нещодавно мобілізованих росіян. Однак це далеко не єдина проблема, з якою стикаються окупаційні війська.

Йдеться про низьку навченість особового складу. Частково з цим пов'язаний і швидкий вихід з ладу бойової техніки, яку раніше знімали зі зберігання, і вона не пройшла відповідного обслуговування. Єдині частини, які не стикаються із такими проблемами – так звані "приватні військові компанії".

Нагадаємо, що всього з початку повномасштабного вторгнення в Україну наші воїни знищили понад 74 тисячі рашистів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті