Вибори в Україні: Зеленський прокоментував можливість проведення восени

Виборів народних депутатів восени 2023-го в Україні не буде, якщо у цей час буде діяти  воєнний стан. Про це заявив президент  Володимир Зеленський в інтервʼю The Washington Post.

"Конституція забороняє будь-які вибори під час воєнного стану. Якщо воєнного стану не буде, то буде. Ну, в законі написано, що за конституцією України після закінчення воєнного стану, я думаю, за 90 днів проводяться вибори", - заявив голова держави.

Нагадаємо, що чергові вибори у цьому році до Верховної Ради за мирним часом мали би бути проведені 29 жовтня 2023 року. Наразі воєнний стан у країні було продовжено до 18 серпня.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті