В Україні запустили дві нові газові свердловини

АТ "Укргазвидобування" запустило в роботу дві високопродуктивні свердловини з сумарним дебітом понад 200 тис. кубометрів газу на добу. Про це 19 грудня повідомила пресслужба "Нафтогазу".

Як зазначається, вони розташовані на одному родовищі: на одній з них пробурено бічний стовбур, друга – введена в експлуатацію після буріння.

Так, перша свердловина була пробурена ще у 1975 році, але з часом перейшла до бездіючого фонду через технічні ускладнення. Щоб відновити роботу свердловини, фахівці "Укргазвидобування" вирішили пробурити бічний стовбур та провести кілька стадій гідророзриву пласта. Це забезпечило додаткових понад 100 тис. кубометрів "блакитного палива" для країни.

Друга оціночно-експлуатаційна свердловина також дає понад 100 тис. кубометрів газу. Такий результат було отримано завдяки вдалому вибору місця буріння, а також проведенню чотирьох стадій гідророзриву пласта.

За даними "Нафтогазу," за останні 1,5 року облаштовано 15 нових експлуатаційних свердловин, наразі буряться та випробовуються ще кілька. Цьогоріч родовище вперше за понад 10 років повернеться до річного видобутку понад 1 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" оголосив, що Україна не буде продовжувати договір про транзит російського газу в Європу.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті