"Нафтогаз" оголосив, що Україна не буде продовжувати договір про транзит російського газу в Європу

Україна не планує продовжувати договір про транзит російського газу через свою територію. Про це заявив глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми не будемо ініціювати продовження цього транзиту. Контракт завершиться - транзит зупиниться", - сказав глава "Нафтогазу".

Чернишов зазначив, що розривати угоду достроково Україна не стала, оскільки країни Європи зараз потребують російського газу. Він запевнив, що відмова від дострокового розірвання контракту не пов'язана з побоюванням судових позовів від "Газпрому2.

"Абсолютно не існує інших причин, але ми не можемо позбавити сьогодні деякі країни Євросоюзу, які, до речі, є нашими партнерами, можливості отримувати блакитне паливо і готуватися до зими. Особливо країни, які не мають виходу до морів2, - зазначив Чернишов.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко вже заявляв, що Україна готує свою газотранспортну систему до зупинки транзиту російського газу.

Нагадаємо, одразу п'ять свердловин із додатковим видобутком 500 тис. кубометрів газу запустили в Україні. 

Як раніше повідомлялося, Нафтогаз оголосив про вихід із дефолту. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті