Уряд РФ має намір дати фірмам Мішустіна 1,3 млрд рублів, щоб возити на окуповані території України сміття

Уряд РФ планує використовувати тимчасово окуповані території сходу й півдня України в якості сміттєзвалищ. Про це йдеться постанові про субсидування закупівель та постачання спеціалізованої техніки, пише "Центр національного спротиву" 7 серпня.

"Російський уряд опублікував постанову про субсидування закупівель та постачання спеціалізованої техніки, – сказано в повідомленні. – Згідно з документом, москва планує витратити 1,3 млрд рублів на обладнання сміттєвих звалищ на тимчасово окупованій території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей".  

Зазначається, що фактично, окупанти хочуть перетворити тимчасово окуповані українські території на сміттєзвалище для російського сміття. Туди планують вивозити відходи з території РФ. 

"Заявлені 1,3 млрд рублів нібито мають витратити на сміттєві контейнери та спецтехніку, – йдеться в повідомленні. – Проте фактично будуть використовувати техніку та обладнання викрадену з українських комунальних підприємств на тимчасово окупованих територіях. А кошти будуть відмиті через підставні компанії підконтрольні особисто главі уряду РФ Мішустіну". 

Раніше повідомлялось, що в окупованому Маріуполі відкрили продуктовий супермаркет у будівлі, де місяцями розкладались людські трупи.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті