Україна посіла 79 позицію в рейтингу свободи слова за версією організації "Репортери без кордонів"

Організація "Репортери без кордонів" опублікувала результати дослідження стану свободи слова у 180 країнах світу. Результати дослідження з'явилися на офіційному сайті організації.

Україна посіла 79-ту сходинку зі 180. У 2022 році індекс свободи слова в Україні був нижчим - країна посідала 106 сходинку.

"Розв'язаний Росією 24 лютого 2022 року збройний конфлікт ставить під загрозу виживання українського медіа-простору. У цій «інформаційній війні» країна знаходиться на передовій протидії експансії кремлівської пропагандистської системи", - йдеться в описі до рейтингу.

Найкращий індекс свободи слова - у Норвегії, яка очолює рейтинг. За норвежцями розташувалися Ірландія, Данія, Швеція та Фінляндія. 

Росія у цьому рейтингу має 164-й показник.

Як повідомлялося раніше, у МЗС України засудили репортаж французького державного телеканалу з табору рашистів.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті