Підозру у колабораційній діяльності отримав колишній окупаційний "мер" Лисичанська, який втік до РФ і потрапив там до СІЗО

СБУ повідомила про підозру ексочільнику окупаційної адміністрації РФ у Лисичанську Андрію Скорому, який проводив системну інформаційно-пропагандистську діяльність на користь агресора. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях на своїй сторінці у facebook 9 травня.

"У липні 2022 р. бойовик НЗФ так званої "ЛНР" Андрій Скорий обійняв посаду "в. о. голови адміністрації м. Лисичанська ЛНР".  Відтоді він розпочав медійну активність на підтримку політики кремля", - пише відомство.

Зазначається, що через підконтрольні інформаційні ресурси колаборант постійно доносив до населення "позицію" окупаційної "влади". У своїх інтерв’ю та виступах він схвалював дії загарбників та окупацію Лисичанська.

"Зловмисник заперечував існування України як суверенної держави та вихваляв окупаційний псевдореферендум як начебто волевиявлення всіх мешканців Луганщини", - йдеться також у повідомленні. 

Організовані ним акції носили політичний характер та мали за мету виправдання російської агресії проти України та формування у мешканців захопленої території російської ідентичності.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч.6 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Йому загрожує до 12 років тюрми та конфіскація майна. Наразі він перебуває у розшуку. 

Раніше "ОстроВ" повідомляв, що колишній окупаційний "мер" Лисичанська "афганець" Скорий втік до РФ і потрапив там до СІЗО.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті