У РФ відкриють для польотів один з 11 аеропортів, закритих із початком вторгнення в Україну 2022 року

Аеропорт російської Елісти відкриється для польотів 3 травня. Він був закритий від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року, - повідомляє Бі-бі-сі.

"Перший з одинадцяти закритих після 24 лютого 2022 року аеропортів півдня і заходу РФ - у столиці Калмикії Елісті - відкриється 3 травня. Він має статус міжнародного і прийматиме рейси щодня, з 9 до 19 години. Можливість безпечного виконання польотів до Елісти підтверджено фахівцями міноборони, Росавіації та держкорпорації з організації повітряного руху", - ідеться в повідомленні. 

Зазначається, що від Елісти приблизно 540 км до найближчої точки на лінії зіткнення в Україні.

Заборону (тимчасове обмеження) польотів в аеропорти 11 міст на півдні РФ Росавіація вперше запровадила 24 лютого 2022 року і відтоді регулярно продовжувала терміни закриття. Як і раніше, не приймають рейси аеропорти Анапи, Бєлгорода, Брянська, Воронежа, Геленджика, Краснодара, Курська, Липецька, Ростова-на-Дону і Сімферополя.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті