Кірбі розказав, що потрібно робити Кремлю, щоб вберегти свої війська від ураження західною зброєю

Щоб вберегти свої війська від ураження зброєю західного виробництва, РФ має просто вивести їх з території України. Таку заяву зробив Джон Кірбі, координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій, відповідаючи на запитання журналістів про ядерні погрози Москви, - повідомляє "Голос Америки".

"Якщо Путін і російські офіційні особи стурбовані тим, що їхні війська в Україні можуть бути уражені зброєю, яку виготовили в інших державах, - то найлегший спосіб уникнути цього, - це просто, вивести свої війська", - заявив Кірбі під час брифінгу в Білому домі 6 травня.

Однак наразі, Адміністрація США не бачить реальних кроків з боку РФ щодо ймовірного використання ядерної зброї, попри агресивну риторику.

"Для лідера великої ядерної держави це просто безрозсудно та безвідповідально брязкати ядерним арсеналом та натякати на його потенційне використання. Очевидно, що ми стежимо за цим зараз і продовжували дуже уважно стежити раніше. Можу вам сказати, що поки що ми нічого не побачили, навіть попри безрозсудну риторику, що змусило б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування", - наголосив посадовець Білого дому.

Про те, що наразі Вашингтон не бачить ознак ймовірного використання Кремлем ядерної зброї на території України, заявив і речник Державного департаменту США Метью Міллер.

"Російська ядерна риторика була безрозсудною та безвідповідальною протягом усього конфлікту. Попри все ми не бачили жодних підстав для коригування нашої власної ядерної позиції у відповідь на ці заяви, а також - жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні", - заявив Міллер журналістам під час брифінгу в понеділок.

Раніше у понеділок офіційна Москва заявила, що посла Великої Британії Найджела Кейсі викликали до російського Міністерства закордонних справ, щоб висловити ноту протесту. Це стосувалось попередніх заяв голови МЗС Великої Британії Джеймса Кемерона про те, що ЗСУ можуть використовувати надану Лондоном зброю на території РФ. Про це Кемерон заявив під час свого візиту до Києва 2 травня.

Відповідаючи на цю заяву, у Москві сказали, що готові завдавати ударів по британським військовим об’єктам, як на території України, так і поза її межами.

Як повідомлялося, РФ заявила, що сприйматиме F-16 в Україні як носії ядерної зброї.

Також у Кремлі заявили, що російські військові проведуть навчання, під час яких буде відпрацьовано "застосування нестратегічної ядерної зброї"

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті