У Нагорному Карабасі сталася перестрілка між вірменською поліцією та військовими з Азербайджану

На території Нагорного Карабаху сталася перестрілка між поліцейськими з Вірменії та азербайджанськими військовими. Про це повідомляє BBC 5 березня.

Зазначається, що версії сторін про причини сутички кардинально розходяться: азербайджанці кажуть, що їхні військові намагалися перевірити машину, яка, ймовірно, перевозила зброю та боєприпаси, вірмени - що їхні поліцейські просто їхали на службу і потрапили в засідку.

"В результаті вогню, відкритого протилежною стороною, є вбиті та поранені серед військовослужбовців Збройних сил Республіки Азербайджан. Протилежна сторона була придушена вогнем у відповідь", - заявили у Міністерстві оборони Азербайджану.

В свою чергу, вірменська поліція називає цю заяву брехнею.

"Азербайджанська сторона представляє неправдиві факти, стверджуючи, що на поліцейській машині з Вірменії до Арц перевозилася зброя. Однак, насправді не тільки не перевозилася будь-яка зброя, а й співробітники поліції їхали зі Степанакерта до місця служби, розташованого на цій дорозі. Азербайджанська диверсійна група була у засідці в лісовому масиві, розташованому біля дороги, та звідти атакувала автомобіль. На доданих фотографіях видно місце події та пошкоджений порожній автомобіль", - розповіли вірменські силовики.

 
Як повідомлялося раніше, Нікол Пашинян звинуватив Росію у невиконанні миротворчих обов'язків у Карабасі. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті