"Припиніть виправдовуватися та заохочувати агресора". В Офісі президента відповіли на заяву Меркель про переговори з РФ

В Офісі президента України закликали ексканцлера Німеччини Ангелу Меркель припиніти виправдовуватися та заохочувати агресора. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк сьогодні у Twitter.

"Ексканцлер Меркель, що поставила Європу в тотальну залежність від російських енергоносіїв, виправдовується: "Я зробила все, щоб #Росія не почала війну, і тому отримала... російський дешевий газ". Фантастика. Адже війна не почалася, правда?", - написав він.

"Далі автор Мінсько-Нормандського формату продовжує: "Треба думати про переговори, не всі миротворці мислять по-путінськи". Одне питання: переговори про що? Знову про дешевий газ від #Рф? Але чи обов'язково це має бути… ціною зруйнованих територій України та сотень тисяч невинних українських життів? І головне – з ким? З офіційно визнаними міжнародними воєнними злочинцями?", - додав Михайло Подоляк.

Він також задається питанням, невже після 430 днів жорстокої війни можна настільки глибоко зневажати свободу, настільки відверто не помічати російських масових убивств і так відкрито ненавидіти право України на самозахист.

"Якщо не можете виправити помилок минулого – просто припиніть виправдовуватися та заохочувати агресора", - зазначив радник глави Офісу президента.

Як повідомлялося раніше, колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала не відкидати можливість переговорів між Україною та Росією про припинення війни.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті