"Не треба одразу шипіти". Меркель закликала до переговорів з РФ

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала не відкидати можливість переговорів між Україною та Росією про припинення війни. Про це пише Welt з посилання на її заяву на книжковому ярмарку в Лейпцигу.

"З цього приводу скажу лише одне: мені було б важливо, щоб ми не дивилися надто вузько і якщо хтось, як ексголова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер каже, що треба подумати про можливість переговорів, не треба одразу "шипіти". Потрібно, щоб люди, які стурбовані тим, як усе завершиться, могли висловитися - не всі вони підтакують Путіну", - сказала вона.

Вона також заявила, що всі її спроби "умиротворення" путіна, яких вона вживала до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, є виправданими. 

"Я намагалася запобігти цій ситуації за допомогою того, що було в моєму розпорядженні. Той факт, що це не спрацювало, не є доказом того, що ця спроба була неправильною", — сказала ексканцлер Німеччини..

Як повідомлялося раніше, у Бундестазі заявили, що дії Меркель призвели до вторгнення РФ до України.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті