"Майже за 30 срібників". Посібники окупантів отримують за зраду України 300 доларів – Єнін

В Україні з початку повномасштабного вторгнення росії затримали понад півтори тисячі осіб, яких підозрюють у співпраці з окупантами. Про це 7 серпня в ефірі національного телемарафону повідомив заступник голови МВС Євген Єнін.

"Якщо говорити про всі 164 дні війни, то за цей період на території держави було викрито близько сотні ДРГ, затримано понад 1500 осіб, ймовірно, причетних до диверсійної діяльності. Я на своєму фейсбуці часто пишу про коригувальників і посібників диверсантів", - заявив чиновник.

Найчастіше, за словами Єніна, люди погоджуються ставати коригувальниками та посібниками диверсантів всього за 5-10 тисяч гривень. За ці гроші зрадники надають ворогові інформацію про розташування позицій наших військових, блокпостів, а також інформують місце прильоту ракет.

"Зрада державі за 300 доларів - це майже як за 30 срібників і перспектива провести найближчі 15 років у тісній камері", - додав Єнін.

Раніше повідомлялося, що в СБУ заявили про ліквідацію агентурної мережі, яка "зливала" дані про позиції ЗСУ на Східному фронті.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті